Kaj je HYPOXI?

 

HYPOXI terapija je ciljana metoda oblikovanja telesa. Konec  90-ih let jo je izumil Dr. Norbert Egger iz Salzburga in do današnjih dni jo uspešno uporabljamo že v več kot 40 državah sveta. HYPOXI terapija edinstveno deluje na tipične ženske – ter tudi moške – problematične predele telesa: trdovratne maščobne blazinice na trebuhu, bokih, zadnjici in nogah, celulit in slabo vezno tkivo. HYPOXI terapija uporablja naravni princip maščobne presnove in sistematično zmanjšuje neželene maščobe. Tega učinka pri klasičnem hujšanju običajno ne dosežemo. Hkrati trening izboljšuje izgled kože. Moderne naprave, holističen pristop in osebni nadzor HYPOXI trenerja zagotavlja dolgotrajne rezultate.

 

Za vsak individualen problem poiščemo individualno rešitev po meri posameznika.
 

Najpomembnejši dejavnik uspešnega izgorevanja telesne maščobe je optimalna prekrvavitev dotičnega telesnega predela. Pri tem je HYPOXI terapija edinstvena. Na eni strani kritične predele telesa izpostavimo podtlaku – to dosežemo z vakuumom (po principu ventuz) in kompresijo (nadtlak). Na drugi strani pa zmerna vadba stimulira metabolizem (presnovo). Odvečna maščoba se aktivira in s pomočjo krvnega obtoka transportira v aktivne mišice, kjer izgori kot energija. To pa še ni vse: HYPOXI izboljša neprivlačen izgled kože in učvrsti kožno in vezno tkivo. Posledica: čvrsta in lepa koža.

V Studiu lepote Leonesa vas bomo pri treningu nadzorovali kvalificirani trenerji. Po vaši meri določimo HYPOXI terapijo, jo prilagodimo vašim individualnim potrebam in nenehno nadzorujemo izvajanje, napredek in uspeh vašega treninga. Poleg tega vam vaš trener pomaga izdelati vaš osebni plan prehranjevanja.

HYPOXI terapija se od navadnih oblik telesne aktivnosti razlikuje v tem, da se maščobe razgrajujejo na želenih mestih in ne le tam, kjer to ni potrebno. Če imamo npr. preveč zaobljeno zadnjico in stegna, bomo večino maščobe porabili na teh predelih in ne na obrazu in prsih, kakor se to dogaja, ko se hujšanja lotimo na svojo roko.