Klasična masaža

Klasična masaža je masaža celega telesa, kjer gre za sistematično obliko dotikanja, ki vzbuja ugodje in izboljšuje zdravje, saj praktično zajema vsa tkiva. Takšna masaža ne vpliva samo na izboljšanje toka krvi, ampak posredno zelo ugodno vpliva na živčevje, predvsem na vegetativni živčni sistem. Učinki masaže so telesne in duševne narave. Z masažo izboljšujemo splošno počutje, vplivamo na kožo (odstranitev površinskih, mrtvih slojev in lusk, pa tudi izločkov znojnih in lojnih žlez), skeletne mišice (odstranitev mišičnih zatrdlin), krvni obtok (znižanje utripa in krvnega tlaka), sklepe ter obsklepne mišice (ohranja prožne in gibljive), podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in na duševno počutje. Zajema masažne tehnike glajenja, gnetenja, udarjanja, tresenja in vtiranja. Klasična masaža je v Evropi zelo priljubljena, saj odpravlja bolečine, svetujemo pa jo predvsem zaradi njenega sproščujočega učinka.

Celotna klasična masaža obsega masažo nog, rok, zgornjega dela prsnega koša, trebuha, hrbta (zadnjice in bokov) ter obraza.

Kontraindikacije in omejitve pri klasični in tudi vseh ostalih vrstah masaže so vsa vnetja in kožne bolezni, vročina, bolečine, sveže in odprte rane, pri poslabšanjih stanj, sveži izvini, zlomi in izpahi, krčne žile, tromboze, embolija ipd.

Dobro je, da za svoje telo poskrbimo še preden nas samo opozori, da nekaj v našem telesu ni v ravnovesju. Na žalost si v današnjem življenjskem tempu le redko "ukrademo" urico, ki nam doprinese dolgoročnejše učinke.

Izbirate lahko med 45 ali 60 minutno klasično masažo celega telesa.